Carinsko posredovanje


Z a svoje poslovne partnerje – kupce na osnovi pisnega pooblastila ali pogodbenega razmerja izvajamo vse vrste carinjenja že vsa leta svojega delovanja.

Lahko smo ponosni na dolgoletne poslovne vezi s proizvajalci tekstilnih, kemičnih, lesnih, gradbenih, pohištvenih, tehničnih in kovinskih proizvodov ter zastopniki širokega asortimana trgovskih znamk.

Naše storitve so strokovno usklajene z veljavnimi predpisi in zakonodajo ter se v skladu s tem prilagajamo zahtevam podjetij, ki jih zastopamo in vsem svetujemo enostavne rešitve za kvalitetno izvedbo celotnega posla.

Tranzitni dokument - T1


Vkolikor prevzemamo za vas pošiljko v pristanišču Koper ali kakšnem drugem carinskem skladišču v Sloveniji,
lahko izdelamo tudi tranzitni dokument, ki bo spremljal vašo pošiljko vse do končne uvozne carine.

Izvoz


Smo pooblaščeni zastopnik za vse vrste izvoznih postopkov za poslovne partnerje, ki jih zastopamo na osnovi pooblastila in izvajamo vse vrste poenostavitev v skladu s carinskimi predpisi in zakonodajo.

Zato s kamionom ni več potrebno hoditi na carinjenje v carinski terminal špediterja, temveč, vam dostavimo dokumentacijo na vaš elektronski naslov in kamioni lahko takoj, ko pošiljko prevzamejo nadaljujejo pot do vašega kupca.

Za pošiljke, ki imajo dokazljivo poreklo, EU vam izdamo obrazec EUR 1 - potrdilo o poreklu EU, s katerim ste pri vaših kupcih v državah, ki imajo sporazum z EU, konkurenčni zaradi zmanjšanih dajatev.

Za rabljena motorna vozila vam nudimo hitro izvozno carinjenje in vam na osnovi izjave proizvajalca ali pooblaščenega trgovca za dokazljivo poreklo EU, izdelamo obrazec EUR 1. Storitev se obračuna po enotni ceni in se lahko plača v gotovini tudi pri nas (kupec) ali po računu v dogovorjenem roku (izvoznik).

Začasni izvoz blaga


Se opravlja po predhodnem dovoljenju za blago, ki ga stranka pošilja na dodelavo-popravilo, vlogo za dovoljenje pripravimo mi, vodimo potrebne evidence, ter zaključimo s ponovnim uvozom ter vložimo potrebni obračun postopka.

Uvoz


imamo dovoljenje za izvajanje poenostavljenih postopkov uvoznega carinjenja, po katerem lahko pošiljke po vstopu v Slovenijo ali drugo državo članico EU na osnovi pooblastila in najave prispe direktno v vaše podjetje oz. na prej določeno mesto razklada.

Začasni uvoz


Se opravlja po predhodnem dovoljenju za blago, ki ga stranka prejme na dodelavo-popravilo, vlogo za dovoljenje pripravimo mi, vodimo potrebne evidence, ter zaključimo s ponovnim izvozom ter vložimo potrebni obračun postopka.

Na vašo željo pa lahko posredujemo tudi pri izdelavi katerega od sledečih obrazcev:

  • fitosanitarno poročilo
  • CO (certifikat o nepreferencialnem poreklu blaga)
  • EUR 1 (certifikat o preferencialnem poreklu blaga)

Vkolikor potrebujete obrazec EUR 1, si lahko vse o njem in potrebnih dokumentih za njegovo izdajo, preberete pod menijem AKTUALNO.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.